Тиждень фізики та математики

2018-01-29

З 22 по 26 січня у нашій школі проходив тиждень математики та фізики. Протягом тижня було проведено багато цікавих та змістовних заходів, уроків, конкурсів на яких діти показали свої знання, вміння, навички та творчі здібності.

Учні 5-9 класів прийняли активну участь у проведенні тижня.

Протягом тижня у всіх класах проводилися фізичні десятихвилинки на яких звучали цікаві повідомлення, розв’язувалися цікаві завдання, проводилися інтелектуальні турніри.

Для учнів 5-6 класів, вчителем математики Бон О.І. був проведений математичний квест «У пошуках скарбів». На початку гри було створено дві команди, кожна з яких об’єднала знавців математики 5-их та 6-их класів.

Метою гри було активізувати пізнавальну діяльність учнів, поглибити їх знання з математики, стимулювати активну творчу роботу школярів, розвивати логічне мислення, кмітливість, уміння діяти в нестандартних ситуаціях, виховувати цілеспрямованість.

Команди мандрували по школі за картою і виконували спеціально розроблені математичні завдання. Учні 5 та 6 класу до фінішу дійшли майже одночасно. В результаті перемогла дружба. Всі діти отримали солодкий подарунок.

Учні 9 класу розділившись на дві команди мали можливість своїм розумом заробити монети у математичній грі «Золоті монети». Учні показали математичні знання, проявили рішучість, розробили тактику накопичення монет, продемонстрували згуртованість. Команди свої зароблені монети обміняли на певний товар. Учні отримали масу задоволення. Такі змагання виховують в учнів толерантне ставлення один до одного, вміння працювати в команді, вміння демонструвати багатство і красу світу математики.

Учні 7 та 8 класу продемонстрували свої знання у грі «Математичні пазли». За кількістю балів визначили найрозумнішого учня серед 7 та 8 класу.

Активну участь взяли учні 9 класу при створенні проекту «Українські вчені-фізики». Самостійно збирали і готували матеріал. А також дев’ятикласники для учнів 5-8 класу продемонстрували ряд фізичних дослідів та експериментів.

Тиждень пройшов на високому науково-методичному рівні. Всі заходи проводилися з використанням різних форм роботи. Діти показали гарні знання, вміння та зацікавленість предметами.

Кiлькiсть переглядiв: 282