• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Про підсумки роботи з учнями схильними до правопорушень

Про підсумки роботи з учнями схильними до правопорушень

2018-06-15


НАКАЗ

ДИРЕКТОРА МИКОЛАЇВСЬКОГО НВК «ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ

ШКОЛА І – ІІ СТУПЕНІВ – ДОШКІЛЬНИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД»

ДОБРОВЕЛИЧКІВСЬКОЇ РАЙОННОЇ РАДИ

КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

від «15» червня 2018 року № 85

с.Миколаївка

Про підсумки роботи з

учнями схильними до правопорушень

Відповідно до річного плану роботи НВК , було перевірено стан роботи з неблагополучними сім´ями та учнями, схиль­ними до правопорушень, які потребують підви­щеної педагогічної уваги.

У вересні було проведено вивчення психодіагностичного стану цих учнів та розроблено координаційний план роботи з ними.

До роботи з цією категорією учнів були за­лучені класні керівники, батьки, адміністрація. Класні керівники протя­гом року відвідували ці сім´ї учнів вдома, проводили з ними бесіди, залучали їх до позакласної робо­ти, участі в роботі гуртків та секцій.

Члени батьківського комітету брали участь у рейдах з перевірки зайнятості учнів у вечірні го­дини.

Проводилася індивідуальна робота з учнями та їх батьками з питань профілактики правопо­рушень та виконання закону України «Про за­гальну середню освіту», заслуховувалися звіти й інформації з цих питань на нараді при дирек­торові, було проведено засідання малої педагогіч­ної ради, на яку запросили учнів, котрі мають численні пропуски уроків, з батьками.

Але в роботі з профілактики правопорушень є й недоліки як в діяльності класних ке­рівників, так і в НВК в цілому. Необхідно тісніше знайомитися з неблагополучними сім'я­ми, залучати дітей до шкільної справи, прово­дити роботу у мікрорайоні школи.

На підставі вищезазначеного

НАКАЗУЮ:

1.Класним керівникам НВК:

1.1. Провести детальне ознайомлення зі ста­ном домашніх умов учнів і при виявленні нега­тивних явищ у родинах поставити їх на внутрішкільний облік для проведення систематично­го профілактичного контролю, а у разі необхід­ності підготувати необхідні документи для по­становки на облік у кримінальній міліції у спра­вах неповнолітніх.

1.2. Залучати до співпраці батьківський комі­тет. Особливо використовувати допомогу батьків-спеціалістів правових органів у проведенні робо­ти з попередження порушення законів учнями.

3. Громадському інспектору НВК Чигрин М.М.:

3.1. Скласти заходи з профілактики пра­вопорушень у роботі з учнями, схильними до їх скоєння на 2018/2019 навчальний рік до 01 вересня 2018 року.

3.2. Створити координаційну раду по роботі з такою категорією дітей у мікрорайоні школи.

3.3. Провести огляд дітей, які стоять на об­ліку в школі. Один раз на чверть збирати звіти про роботу класних керівників з дітьми такої категорії. Інформацію узагальнювати, доводити до педагогічного колективу та надсилати у відділ освіти для вживання заходів.

3.4. Ширше залучати до роботи школи орга­ни кримінальної міліції у справах неповнолітніх та прокуратури.

4. Контроль за виконанням данного наказу залишаю за собою.

Директор НВК: Л.М.Димкова

Кiлькiсть переглядiв: 279