Тиждень математики

2019-01-28

З метою підвищення зацікавленості учнів до вивчення математики, розширення кругозору, поглиблення уявлення про використання математики у повсякденному житті, виховання життєвих компетентностей, самостійності, волі, наполегливості в досягненні мети з 21 січня по 25 січня 2019 року в нашій школі був проведений тиждень математики. Для проведення тижня були задіяні учні 2-9 класів. Учні проявили високу активність під час проведення тижня. За підрахунками участь взяло 90 % усіх учнів школи. Таку активність учасників викликав нестандартний підхід до організації та проведення тижня.

В понеділок на дошці оголошень було розміщено план проведення тижня, де можна було ознайомитися з графіком проведення . Учні пройшли інструктаж щодо проходження кожного дня певних завдань. В класі була організована виставка математичної літератури.

На протязі тижня учні 2-9 класів мали змогу, на перервах, розгадувати різноманітні та цікаві кросворди, головоломки, завдання на кмітливість та ребуси з математики. Кожного дня учні мали можливість виконати по два завдання і за них отримати певну суму математичних грошей. Ці гроші протягом тижня учні збирали, зберігали, а в п’ятницю могли їх витратити на солодкі подарунки, розпродаж, яких відбувався на Математичному аукціоні-розпродажі.

Вівторок – День інтелектуалів.

Учні давали відповіді на теоретичні запитання і розв’язували логічну задачу. Задачі були поділені на рівні по складності. Кожен учасник міг вибрати задачу за бажанням.

Середа - День математичної творчості.

Діти мали можливість самі скласти задачі, казки, головоломки, ребуси, кросворди і т.д.

Четвер – День розумників. В цей день розгадували різні цікаві головоломки та завдання.

У п’ятницю підбили підсумки зароблених грошей і витратили їх на солодощі. Кожен міг придбати товар на зароблені своїм розумом та працею гроші. Учні отримали масу задоволення.

Тиждень математики сприяв розвитку математичної культури учнів, зацікавленості учнів у вивченні предмету та дав змогу провести цікаве, змістовне і корисне дозвілля.

/Files/images/20190129_121550.jpg

/Files/images/20190128_122905.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 237